Suna-ne: 0746 595 485

LEMNUL IN ARHITECTURA MODERNA

Publicat pe 20 februarie 2017 , in Lemn
LEMNUL IN ARHITECTURA MODERNA

Arhitectura moderna are ceva pentru toata lumea. Chiar dacă gustul dvs. poate inclina spre partea opusă a spectrului de design (ne referim la rustic) – există încă elemente de design modern care va vor parea atragatoare. Nu credeti asta? După ce cititi acest articol, vă puteți răzgândi.

Fundamentele arhitecturii moderne sunt curate și simple. Filosofia prezentă în permanență este conformă cu ideea că forma urmează funcționalitatii. Prin urmare, arhitecții moderni se exprimă prin simplitate, vederi clare ale elementelor structurale și prin evitarea detaliilor de proiectare inutile.

Arhitectura modernă se mândrește cu structura și materialele folosite în clădire, față de acoperirea acestora cu modele ornamentate. De aceea, majoritatea modelelor moderne au elemente din lemn, oțel și sticlă, pentru a arăta aceste materiale structurale industriale.

Lemnul este cea mai bună alegere ambientală pentru structuri de orice tip. Adaptabilitatea şi aspectul estetic atrăgător al lemnului nu a fost niciodată atât de pregnantă ca în prezent. Cu cât ne străduim mai mult să creeăm “clădiri verzi”, care să reducă efectele nocive asupra mediului, cu atât avantajele construcţiilor cu lemn devin mai evidente.

În imaginea alaturata puteți vedea că decorul interior al acestei case este păstrat simplu, curat și natural. Mobilierul are elemente de oțel și lemn și sunt încorporate pentru a ajuta la evidențierea adevăratului erou – arhitectura. Totul este păstrat simplu, astfel încât planul casei și materialele folosite în proiectarea sa fi in centrul scenei.

O concepție greșită pe care criticii o au adesea de arhitectura modernă este că este rece și rece. Cu toate acestea, contrariul ar putea fi argumentat. Un număr mare de modele moderne au elemente care sunt calde și primitoare în mod natural, cum ar fi lemnul și piatra.

Seminee din piatră de la podea până la tavan, ferestrele mari care lasa în lumină naturală și plafoane boltite și plafoane laterale – ceea ce ar putea adăuga mai mult caracter și căldură decât aceste caracteristici minunate moderne? În timp ce modelul poate fi liniar si curat, există o căldură cu siguranță în arhitectura modernă.

Arhitectura tradițională și modernă se amestecă bine împreună. Ele pot coexista. Amestecarea elementelor arhitecturale tradiționale și moderne funcționează bine atunci când se face bine și cu o mână ușoară de reținere.

Există numeroase exemple de reușită a acestor două stiluri opuse, aparent opuse, într-un singur model coeziv. Cand vorbesti de arhitectura moderna si pui in acelasi context doua materiale traditionale, lemn si piatra, atunci cel mai probabil rezultatul va fi o constructie care se afla la confluenta dintre vechi si nou, tehnologie avansata si tehnica straveche.

Ce nu e de iubit in ceea ce priveste arhitectura moderna! Am dovedit că design-ul modern este o creație unica, invitativa, calda și deschisa de frumusețe structurală. Chiar mai bine, puteți adăuga elemente tradiționale într-un design modern și puteți extrage maximul din ambele lumi ale design-ului.

Ti-a placut? Distribuie si prietenilor tai.

Lasă un răspuns

Urmareste-ne pe Facebook

vreaudinlemn.ro
suna-ne 0746 595 485